Joost de Suppoost

Wandel mee met “Joost de Suppoost” en ontdek de kleine en unieke plekjes van Zwolle. Op humoristische wijze vertelt de suppoost geweldige anekdotes. Na deze wandeling bent u onder de indruk van het vak suppoost, want dat moet u zeker niet onderschatten.

Bedenk wel: de humor ligt op straat.

Joost de Suppoost ontvangt u bij de Sassenpoort in het centrum van de prachtige historische binnenstad van Zwolle.

Vervolgens maakt u een wandeling in het centrum van Zwolle. Hierbij begeleidt de suppoost u door kleine steegjes en straatjes. In de Sassenstraat bezoekt u het museum “Kiekmienkassie”. Op het Grote Kerkplein brengt u een bezoek aan het Zwols Balletjeshuis. De winkel is nog authentiek ingericht als een “supermarkt”.

Vervolgens gaat u naar de wijnkelder van wijnkoperij Bartels waar nog machines te zien zijn uit vervlogen tijden. Hier proeft u natuurlijk ook het Zwols spraakwater. U eindigt de wandeling bij het ondergrondse Stadomroepers – en Bauwhandje museum, in de gewelven van Café de Gezelligheid, waar u na afloop een bauw handje wordt aangeboden.

De wandeling is afhankelijk van de openingstijden van de winkels

Daardoor is de laatste start om 16.00 uur (zaterdag 15.00 uur) en op zondag niet mogelijk.

Laatste start is dus om 16:00 (zaterdag 15:00). Op Zondag is deze wandeling niet mogelijk

Ome Bertus

U wordt ontvangen met een kopje koffie en een heerlijke blauwvingersoes. Vervolgens begint de wandeling door de stad Zwolle. Tussendoor stopt u bij een aantal bijzondere cafés waar u geniet van verschillende hapjes en drankjes. Wat dacht u van een ouderwets stukje leverworst met een Zwols drankje: het ‘blauwhandje’? U zingt mee met het nummer ‘Swollenaer’ en bij een volgende stop wordt de dorst gelest met een glas Bertusbier.

Wat, wie en waarom is Bertus Bertus? Waarom wordt er Bertus bier geschonken…? Hier volgt een uitleg, maar… valt dit binnen de lijn of is het een verzonnen geheim? Er wordt geborreld met Hanzebitter, ook wel Bertus’ pretsap genoemd, en u proeft een heerlijk stukje kaas met Zwolse mosterd of worst. Ondertussen komt u achter allerlei geheimen die Bertus u onder strenge geheimhouding vertelt. Als afsluiting geniet u van een binnenlands gedistilleerd drankje naar keuze bij de laatste te bezoeken horeca gelegenheid.

Maar.. moet u dit geloven?

De wandeling is inclusief consumpties en hapjes tijdens de wandeling.

Hanzewandeling

Zwolle is één van de grotere Hanzesteden in Nederland. Met deze stadswandeling kunt u een uurtje cultuursnuiven. Ontdek de vele sporen die de Hanze heeft achtergelaten in Zwolle via deze wandeling.

Meer info volgt.

Wandeling boeken?

Voor het boeken van een wandeling kun je contact opnemen via [email protected].

Zet in een mail in iedergeval de volgende gegevens.

  • De gewenste wandeling
  • Datum en tijdstip
  • aantal personen
  • eventuele extra’s (borrel lunch of diner). Kijk onder ‘Horeca’ voor de mogelijkheden.
  • Contact gegevens zodat we je kunnen bereiken.

Aan de hand van je mail kijken wij of de gids beschikbaar is en het tijdstip van de wandeling mogelijk is. We koppelen dit terug waarna we de wandeling zullen bevestigen. Na deze bevestiging ontvang je ook een factuur van deze wandeling.